Ik ben namelijk niet laatste geworden... Van de 33 deelnemers ben ik ongeveer 13e...

't Toernooi bestond uit 6 ronden 'swiss-draw', wat inhoud dat je gewoon 6 keer een match (beste van 3 games) speelt tegen verschillende tegenspelers. Match-winst levert 3 punten op, gelijkspel 1 punt, en verlies nul punten...

Ik had uiteindelijk 9 punten (dacht ik) op de een of andere manier, netzo als Dennis. Chris had er (dacht ik 10). Chris heeft 3 boostertjes gewonden, Dennis en ik allebei 1.

We kregen om te beginnen een tournament pack (Champions of Kamigawa), wat bestaat uit 45 kaarten (van alles door elkaar) en 30 basic lands (5 van elke kleur). Daarnaast kregen we 1 booster Betrayers of Kamigawa, en 1 booster Saviours of Kamigawa. Basic lands krijg je zoveel je wil van de organisatie, en met de kaarten die je verder hebt moet je je deck bouwen, van minimaal 40 kaarten (inclusief lands) dus ongeveer 23 spells.... Alle kaarten die je niet gebruikt ("sideboard") mag je na de eerste game van een match in-en-uit je deck swappen ("sideboarden"). Elke match moet je met je basisdeck opnieuw beginnen.

De eerste drie matches verloor ik *elk* eerste game met 20-0... M'n basisdeck was redelijk bagger. Het sideboarden heeft me enigszins gered... De eerste ronde speel je tegen een willekeurige tegenstander, daarna worden mensen met ongeveer evenveel punten bij elkaar gezet. Een heleboel gasten kwamen echt alleen paar om zich te plaatsen voor het NK, en peerden 'm na de tweede of derde ronde al, omdat ze alleen maar verloren...

't Was wel leuk dat ik tegen zowel Chris (van verloren) als Dennis (gelijk) heb gespeeld.

Als ik ooit weer aan een toernooitje ofzo mee doe, dan worden dat niet qualifiers ofzo; men is redelijk anal over de regels, omdat 'r "veel" op 't spel staat. Ik heb zelf twee warnings in de wacht gesleept. Eentje omdat ik op m'n deck-registratie formulier was vergeten 't aantal lands waar ik mee speelde in te vullen, en de tweede omdat ik vergeten was mezelf een +1/+1 countertje te geven...

Naja... Ik elk geval weer wat leuke kaartjes erbij...