Glacial Ray
Instants van het subtype 'Arcane' hebben vaak de 'Splice onto Arcane' ability. De explainer text die erbij staat op bijvoorbeeld de Glacial Ray is:

As you play an Arcane spell, you may reveal this card from your hand and pay its splice cost. If you do, add this card’s effects to that spell.

Als je een kaart kan 'splicen', betekent dat dat je'm kan spelen, zonder dat ie uit je hand verdwijnt... Dat kan alleen als je een andere Arcane spell speelt, zoals bijvoorbeeld een Lava Spike. Voor de Lava Spike betaal je dan gewoon 1 rode mana. Je toont je Glacial Ray, betaalt de splice-cost (in dit geval zelfde als normale cost), en het effect van de Glacial Ray geldt ook gewoon. Je mag beide effecten op 't zelfde target doen (samen 5 damage), of allebei apart...

Lava Spike
't Leukste is dat je je Glacial Ray in je hand houdt, en in de volgende beurt weer op een andere Arcane spell kan splicen. Je moet dus wel heel wat Arcane spells in je hand hebben, wil je vaak kunnen splicen.

Er is zelfs 1 kaart (tot nu toe) die *alleen maar* gespliced kan worden op andere kaarten, en niet los gespeeld kan worden! Dat is de blauwe Evermind waarmee je een extra kaart mag trekken voor 2 mana.