Vandaag met Chris meegedaan aan de Ravnica prerelease, en me enigszins kunnen handhaven...

Het was dus 'sealed deck', oftewel 1 tournament pack en 2 boosters Ravnica waar we ons deck uit moesten bouwen. Het toernooi duurde 6 ronden, waarbij na de 3e ronde de spelersgroep in twee pools werd gehakt waarbinnen men verder speelde. Dit was uiteindelijk in mijn nadeel, en Chris' voordeel...

Ik vond in mijn kaarten 2 Watch Wolves die ik in de preview artikelen op de MTG site al had gezien; 3/3 creatures voor 1 witte + 1 groene mana... Lekker goedkoop, en lekker snel. Ik had een hoop zwart, en ook groen/zwart dual-lands, dus werd zwart mijn extra kleur. De goedkope en snelle creatures vooral wit en groen, en voor verderop in 't spel wat duurdere spullen ook met zwart erbij...

Ik had niet heel veel groen, maar alles leek wel bruikbaar dus had ik 't 'r maar ingegooid. De 2 Watch Wolves waren te mooi om niet te gebruiken. Ik had een witte 1/1 kaart erbij zitten die niet al te duur was (3 mana) maar wel rare, en een heel verhaal erop over z'n abilities die van alles met token creatures te maken had... Ik had niet de tijd om er echt over na te denken, dus zat ie er in, en voor de zekerheid alle andere token-creature makers die ik had ook...

't Begon goed met een 2-0 win voor mij (3 punten dus) tegen iemand die verstand van zaken leek te hebben... Ik was optimistisch en had er zin in. De Watch Wolves deden hun werk, en de witte 1/1 die ik eerder vermelde bleek een SUPER-kaart... Hij heet Twilight Droves, kost 2 kleurloos + 1 wit, is 1/1 (niet bijzonder) en heeft als tekst:

Whenever a creature token leaves play, put a +1/+1 counter on Twilight Drover.
{2}{W}, Remove a +1/+1 counter from Twilight Drover: Put two 1/1 white Spirit creatures tokens with flying into play.
({W} is 1 witte mana, {2} is 2 kleurloze mana)

Betekent dus dat zodra die kaart in spel is, elke dode token er voor zorgt dat de Drover weer met een +1/+1 sterker wordt... Vervolgens mag ik voor 3 mana elke +1/1'tje ombouwen naar 2 (!) 1/1 flyers... Dat samen met wat kaarten die redelijk snel 6 tokens gemaakt hadden, zorgde ervoor dat de opponent niet durfde aan te vallen (want ik block met de token, en 3 mana later zijn er 2 flying tokens voor terug), en ik kon zo af en toe wat damage doen met mijn tokens, want hij durfde ze om dezelfde reden niet te blocken...

Daar komt dan nog bij dat ik ook nog met andere kaarten +1/+1'tjes aan m'n Drover kon geven (hoeft niet perse via dode tokens), en dan ik een kaart had met een ability waar ik een creature voor 'moest' sacrificen... Dus ik kon m'n tokens 'at-will' sacrificen...

Elk potje waar die Drover op tafel kwam, won ik. Helaas waren dat ze dus niet allemaal...

De tweede ronde, verloor ik 0-2... Eerste game door complete white-mana screw, waardoor er niets op tafel kwam van mijn kant. De 2e moest ik 2 mulligans nemen, en kwam ik uiteindelijk een Legendary zwart/blauw creature tegen, die 3 special abilities had die er gecombineerd voor zorgden dat de tegenstander elke beurt 1 creature van mij kon jatten... Hij begon natuurlijk met m'n 3/3 flyer, en toen was 't snel bekeken...

De derde ronde won ik weer 2-0! De eerste game door in m'n eerste hand een Watch Wolves te trekken, en de derde beurt de 2e. De opponent had niets noemenswaardigs op tafel, en zat na 4 beurten al op de helft van z'n leven. Tweede potje begon met een Watch Wolves, snel gevolgd door een Drover. Totaal dus 6 punten in 2 matches, wat niet slecht was. Maar wel nadelig...

Want de pools werden nu gebouwd... Nul tot vier punten (dacht ik) pool 'B' (waar Chris in zat, als hoogste dacht ik), en ik dus net in pool 'A' waar ik bij de slechsten hoorde...

Ronde 4 verloor ik 0-2, aan een aardige gast die secuur en robuust (anders kan ik 't niet noemen) speelde, en een flinke hoeveelheid creatures in 't eerste potje ophoestte.. Tweede potje had ik swamp-screw; hand vol zwarte creatures en geen swamps.

Ronde 5 was een verhaal apart; eerste potje won ik ruim (dankzij Drover) tegen een sociale sympathieke gast... Althans dat dacht ik... 't Tweede potje, begon ik sterk en was ik aan 't winnen. Die gast had 't al over conceden enzo, toen 't tij omsloeg en hij opeens haast kreeg; hij rook een mogelijke win en hoopte met een snel derde potje alsnog de match te krijgen. Z'n hele familie zat opeens achter 'm door hem en iedereen heen te lullen, en hij speelde opeens heel snel en gehaast. Ik liet steken vallen, vergat dingen te doen (zoals tokens maken), en verloor ook nog. Als ik niet zo gehaast had gespeeld had het spel veel langer geduurd, en was de game waarschijnlijk niet afgekomen, dus zou ik een win met 1-0 gehad hebben. In plaats daarvan stond 't opeens 1-1, en moesten we allebei gehaast de 3e game spelen om er een win uit te halen. ..

Nou ben ik niet de snelste omdat ik altijd hard en lang moet nadenken, en dus liet ik weer steek na steek vallen waardoor het hem nog lukte om de win te halen ook. Opeens 1-2 tegen dus, en geen punt.

De laatste match bestond uit twee langzame potjes, wederom tegen een secure en robuuste tegenstander die heel aardig en sociaal was, en die ik z'n win volledig gun... 0-2 dus, en weer geen punt.

Uiteindelijk had ik dus 6 punten (laagste in de 'A'-pool), en had Chris uiteindelijk 9 punten (genoeg voor 3 boosters in de 'B'-pool)... Chris had daarmee 1 tournament pack en 5 boosters voor E.25, wat een saldo van ongeveer twee-en-een-halve euro in de plus voor hem betekent...

Dus was Chris zoals altijd sportief, en betaalde mijn troost-rose bij Ter Brugge...