Gister heb ik meegedaan aan Vendetta's release-toernooitje in de twee klaveren. We kregen 2 booster Ravnica, 1 booster Guildpact en 2 boosters Dissension... Hieronder 't deckje wat ik gebouwd had...
Lands (15x):
9x Forest,
3x Plains,
3x Island
Mana helpers (4x):
Utopia Sprawl (2x),
Simic Signet,
Azorius Signet
Creatures (16x):
Minister of Impediments,
Transguild Courier,
Mourning Thrull,
Courier Hawk,
Beacon Hawk (2x),
Selesnya Guildmage,
Loxodon Gatekeeper,
Tidewater Minion,
Freewind Equenaut,
Coiling Oracle,
Ghost Warden,
Court Hussar,
Siege Wurm,
Soulsworn Jury,
Videan Hydropon


Other (6x):
Seeds of Strength,
Plumes of Peace,
Ocular Halo,
Repeal,
Scatter The Seeds,
Blessing of the Nephilim
Vaste sideboard in:
Dimir Aqueduct,
Golgari Rot Farm,
Plains,
Island,
Golgari Signet,
Ribbons of Night,
Seal of Doom,
Centaur Safeguard
Vaste sideboard uit:
Forest (4x),
Utopia Sprawl,
Azorius Signet,
Simic Signet,
Soulsworn Jury
Restant pool:
Cyclopean Snare,
Overrule,
Demon's Jester,
Restless Bones,
Ghor-Clan Savage,
Fists of Ironwood,
Conclave's Blessing,
Skyrider Trainee,
Proclamation of Rebirth,
Golgari Brownscale,
Drowned Rusalka,
Nullstone Gargoyle,
Street Savvy,
Boros Signet,
Izzet Boilerworks,
Runeboggle,
Convolute,
Petrahydrox,
Azorius Aethermage,
Smash,
War-Torch Goblin,
Viashino Fangtail,
Goblin Firefiend,
Dogpile,
Ogre Savant,
Taste for Mayhem,
Ogre Gatecrasher,
Flaring Flame-Kin,
Utvara Scalper,
Sandstorm Eidolon,
Scan-Clan Mauler,
Ulasht, the Hate Seed,
Skarrgan Skybreaker,
Rise // Fall,
Rakdos Ickspitter,
Rakdos Augermage,
Clutch of the Undercity,
Perplex,
Orzhova, the Church of Deals,
Sadistic Augermage,
Dimir Machinations,
Necromantic Thirst,
Golgari Germination
't Idee achter de merkwaardige manabase die ik gebruikt had, met een totaal van 10 groene mana-sources, was dat ik in elk geval de Utopia Sprawl's kon spelen voor de kleur die ik verder nog nodig had. Ook de signets konden me helpen aan de kleuren die ik verder nodig had, maar de sprawl's hadden zeker groen nodig, en m'n ideale first-turn was dan ook Forest+Utopia Sprawl (wat ook vaak gebeurde). Ik had maar 1 Plains of Island nodig naast de sprawl om al m'n drie kleuren in de 2e beurt te hebben...Na m'n derde pot heeft m'n opponent (Patrick dacht ik dat 'ie heette) me geholpen met de 'vaste' sideboard bouwen. De zwarte splash had ik zelf ook al overwogen, maar de consistentie van 3 kleuren had me ertoe gebracht 't niet te doen. Niet zo slim, aangezien ik eigenlijk maar 1 removal had ik m'n basis-deck, terwijl Seal of Doom en Ribbons of Night gewoon voor m'n neus lagen, samen met een Golgari Rot Farm, Golgari Signet en Dimir Aqueduct om m'n manabase veilig te houden.Nou was m'n enige matchwin puur met m'n basis-deck, en m'n draw was een 1-1 waarbij m'n gewonnen game in de extra turns was. Dus 't is moeilijk te zeggen of m'n deck nou echt beter was naderhand. 't Is me een keer gelukt om de Transguild Courier met m'n Blessing of the Nephilim in play te krijgen; turn 5 8/8 voor in totaal 5 mana was wel fijn, maar nog niet genoeg. De leukste interacties in 't deck waren tussen de Ocular Halo en m'n 2 Beacon Hawkjes en af en toe m'n Tidewater Minion. Insane card-draw...Maar 't mocht allemaal niet baten... Met 4 puntjes naar huis gegaan; er waren mensen met minder punten, maar op 1 na waren die allemaal al eerder gedropped. En ironisch genoeg hadden die ene persoon en ik elkaar's deck opengetrokken...Over twee weken two-headed-giant... Hopelijk is dat meer mijn cup-of-tea...