18x Land:
15x Forest,
3x Boros Garrison(of Sacred Foundry)
2x Instants:
2x Sundering Vitae {2G}(of Naturalize)
15x Creatures:
2x Traproot Kami {G},
4x Gatherer of Graces {1G},
3x Yavimaya Enchantress {2G},
3x Flaring Flame-Kin {2R},
1x Burning-Tree Shaman {1RG},
1x Verduran Enchantress {1GG},
1x Bramble Elemental {3GG},
27x Enchantments:
3x Utopia Sprawl {G},
3x Indomitable Will {1W},
1x Treetop Bracers {1G},
1x Regeneration {1G},
2x Fists of Ironwood {1G},
3x Shielding Plax {2G/U},
2x Lure {1GG},
2x Beastmaster's Magemark {2G},
2x Serpent Skin {2G},
2x Galvanic Arc {2R},
2x Fencer's Magemark {2R},
2x Moldervine Cloak {2G},
2x Blanchwood Armor {2G},
Sideboard:
2x Indomitable Will,
2x Pollenbright Wings,
2x Molting Skin,
1x Fists of Ironwood,
3x Bramble Elemental,
2x Honden of Life's Web,
1x Honden of Infinite Rage,
2x Faith's Fetters
't Idee van 't deck lijkt me redelijk duidelijk; enchanten die meuk! Alle creatures behalve de Traproot Kami's reageren positief op enchantments. Om toch enigszins de opponent te verrassen heb ik de Serpent Skin en Indomitable Will als combat-tricks die ook meteen enchantments zijn, en daardoor hun waarschijnlijke targets nog extra opkrikken. Aangezien de creatures wel heel erg sappige targets zijn als er 5 enchantments op liggen, zitten de Shielding Plax's erin; untargetable en meteen een extra enchantment.
Over de mana-base; de duurste spells in dit deck kosten 3 mana, dus veel land is er niet nodig. Maar met weinig land in het deck, is het des te crucialer om de hoofdkleur groen er relatief veel in te doen. Dus maar 3 andere landjes, die wel allemaal de twee andere kleuren faciliteren. En aangezien 3 op een deck nog steeds een kleine kans is, lag de volgende mana-fixer voor de hand: de Utopia Sprawl wat meteen een mogelijke 1-drop is, en me de extra kleur die ik nodig heb geeft. Drie stuks, dus in totaal 6 mana-sources voor rood en/of wit... Volgensmij geeft dat me 70% kans om een 2e kleur in m'n eerste hand te hebben... Mogelijk dat ik de Boros Garrison's nog vervang door Sacred Foundry's, maar dan wil ik eerst de boel sleeven... :-) Al heb ik eigenlijk 't vermoeden dat de bounce landjes eigenlijk wel goed zijn voor m'n mana-dichtheid... Al zouden 4 Temple Garden's en 4 Stomping Ground's me wel weer extra forests voor m'n Blanchwood Armor's en Traproot Kami's...Nog net de Burning-Tree Shaman toegevoegd, aangezien dat weer een redelijke 3-mana creature geeft in m'n kleuren, en ik toch verrekte weinig activated abilities zelf heb... Alleen wat regeneration en firebreathing van m'n Flaring Flame-Kin.