Creatures:
3x Rimebound Dead,
Tresserhorn Skyknight,
Frost Raptor,
Ronom Serpent,
Stromgald Crusader,
Rimewind Cryomancer,
Martyr of Bones,
Chilling Shade,
Blizzard Specter,
Adarkar Windform,
Phobian Phantasm,
Balduvian Frostwaker,
Rimewind Taskmage,
Rimefeather Owl,Other:
Frozen Solid,
Chill to the Bone,
Grim Harvest,
Deathmark,
Soul Spike,
Krovikan Whispers,
Surging AetherLand:
5x Swamp,
2x Snow-Covered Swamp,
6x Island,
2x Snow-Covered Island,
2x Frost Marsh,
1x Scrying SheetsMain sideboard:
Thermal Flux,
FlashfreezeSideboard:
Allosaurus Rider,
Panglacial Wurm,
Arcum Dagsson,
Fury of the Horde,
Orcish Bloodpainter,
Cryoclasm,
Martyr of Sands,
Kjeldoran Javelineer,
2x Gutless Ghoul,
Survivor of the Unseen,
2x Gristle GrinnerChris, Rick, Roeland en ik deden mee aan deze single-elimination draft. We hadden groepsgewijs afgedwongen dat er een 4-2-1-1 payout zou zijn, zodat de kans 't grootst zou zijn dat 1 van ons nog iets zou winnen... De eerste ronde moesten Chris en ik tegen elkaar; tot mijn verbazing heb ik dat nog weten te winnen ook... Volgensmij is dit de eerste keer ooit geweest dat ik in Limited en/of sanctioned van Chris heb gewonnen! A New Era Has Begun! Hij had toch al boosters binnen, dus volgensmij heeft ie me laten winnen zodat ik ook nog wat zou binnenhalen; als je je eerste match wint in een single-elimination draft zit je al bij de laatste vier en heb je dus in elk geval 1 booster... Roeland won ook z'n eerste matchup tegen. We verloren helaas allebei onze 2e match, dus was 't snel bekeken...

Mijn tweede match was tegen iemand die speelde met alle soorten Aurochs (Bull Aurochs, Aurochs Hurd en Rimehorn Aurochs) wat nogal hard gaat. Verder flikte 'ie me een ietwat onsportieve actie toen 't effect van Blizzard Specter triggerde; ik ging ervan uit dat ik als ik koos voor 'return a permanent', ik ook mocht kiezen welke. Op 't moment dat ik 't zei, had ik in gedachte welke permanent ik weg wilde, maar hij lachte meteen, pakte iets naar eigen keuze (een Squall Drifter die ik geenchant had met Frozen Solid) waardoor ie 'm weer kon spelen en hij controle over 't board terug kreeg... 't Lijkt mij dat als je op een pre-release speelt tegen een duidelijk minder ervaren speler, je die speler erop attendeert
dat er niet 'target permanent' staat en 'm de kans geeft om de andere optie te kiezen...Thuis nog even met mijn draft-deck tegen die van Rick en Roeland gespeeld, waarmee ik beiden 2-0 ging... Ik heb dus per ongeluk een goed deck gebouwd lijkt 't... En begon bij m'n picks richting rood, en had besloten cumulative upkeep zoveel mogelijk te vermijden aangezien dat de beslissingen nogal moeilijk kan maken (en ik heb 't al zwaar genoeg met dit spel). Ik had ook besloten om m'n ogen open te houden voor dingen die met snowy mana/permanents werkten, aangezien 't powerlevel van die abilities indruk op me had gemaakt... Al redelijk snel kreeg ik indrukwekkende blauwe kaartjes door (zoals Balduvian Frostwaker, Adarkar Windform en uiteindelijk de Blizzard Specter waardoor ik toch naar blauw ben geswitched. Gelukkig had ik al zwart gepickt, zoals Chilling Shade en wat removal via Chill to the Bone en Deathmark, waardoor m'n kleuren na 't begin van de 2e booster wel vast stonden. Ik begon toen ook de snowy landjes te plukken en heb er in totaal 7 weten op te pikken (2 uncommon duals in m'n kleuren, 2 commons van beide kleuren en nog een Scrying Sheets) waardoor bijna de helft van m'n mana snowy zou zijn... En dan krijg ik ook nog 3/4-th pick Soul Spike en zelfs een 3/4th-pick foil Rimefeather Owl! Ik heb de Owl nooit in play gehad in de draft, maar wel thuis tegen Rick en dat ding is de shitz0r!Maar de wins kwamen redelijk goed binnen door een dik pompbare Chilling Shade, een Blizzard Specter met een erg fijn effectje en een Frost Raptor die ik altijd wel untargetable kon maken door de hoeveelheid mana... Voeg daar nog een Adarkar Windform, Phobian Phantasm en Stromgald Crusader aan toe, en dan nog 7 potentiele vliegende 2/2 flyers via Balduvian Frostwaker en je hebt dan al 13 al-dan-niet potentiele betaalbare flyers en 2 zeven-mana flyers... Blijkt maar weer; in limited is evasion essentieel...Anyway, we hebben alle 5 minstens 1 booster gewonnen, en een geslaagde dag gehad. Ik kan iedereen aanraden om 't NDC in Utrecht 's te proberen. Flights zijn ook leuk wat mij betreft, dus 't was een geslaagde dag...(PS; ik schijn dus per ongeluk aan 't rare-draften te zijn geslagen... Ik heb 7 rares uit de draft gevist... Dat was niet omdat ik perse rares wilde, maar af en toe zat er niets in m'n kleuren bij, dus pakte ik maar de rare die er nog in zat... Zo kwam ik aan de groene rares in elk geval. Arcum Dagsson zat in m'n sideboard tegen de dikke artifact creatures die ik in de flight was tegengekomen, en de Fury of the Horde had ik gepakt toen ik nog rood wilde gaan spelen...)