Wellicht heb je er wel's van gehoord; Plaxo... 't Lijkt wellicht op weer een andere social-network site, maar dat is 't niet (al proberen ze dat nu ook te doen met hun Pulse). De echte waarde van Plaxo ligt in de oorspronkelijke functionaliteit; 't koppelt zich aan je adresboek(en) in je mailclient, en houdt voor elke contact die ook Plaxo gebruikt alle gegevens in sync en volledig. Een 'persoon' kan en mag bekend zijn met meerdere email-adressen, en die persoon kan zelf aangeven welke bij voorkeur voor wat voor communicatie gebruikt dient te worden. Vroegah was de functionaliteit beperkt, tenzij je alleen maar met Outlook Express op Windows zat. Maar tegenwoordig heeft Plaxo plugins voor bijna elk platform. Ik gebruik de 'endpoints' voor Apple Address-Book (met Mail.app integratie), Thunderbird, Google (GMail contacts), Hotmail en de web-interface.  Bijkomend voordeel is dat al m'n adresboeken overal dus in sync blijven, en zelfs cross-platform. $99 voor .Mac dat 't zelfde doet alleen voor Mail.app is dan toch een beetje overdreven...Â